Strindheim rekrutt/håndballskole ble også i år, gjennomført over 2 helger i september. Årets begivenhet foregikk i Leangenhallen, hvorav 50 jenter og gutter deltok med masse lek og moro. Innsatsen er det aldri noe å si på. Hovedansvarlig og Sportslig leder yngres i Strindheim Håndball, Trond Føynum, hadde god hjelp fra klubbens egne utøvere fra J04 samt G05, som instruktører samt 2 fra styret. Med mye ballaktivitet, lek og moro, er det alltid ekstra stas å avslutte med en cup på siste dagen. Da deler man inn rekruttene i egne lag, hvor assistent trenerne er lagledere for de enkelte lag. Kampene spilles på minibaner, tilsvarende i E-hallen i Trondheim Spektrum. Det er moro å se ivrige foreldre som kommer seg ned fra tribunene og heier på barna langs sidelinjen. Alltid litt innkjøring før man forstår prinsippet med forsvar og angrep for de små. Men ”Learning by doing” sammen med forklaring underveis, så ser vi at læringskurven er raskt stigende for 6-åringene i denne sammenheng.

Etter at jentene og guttene er ferdig spilte, er det tid for premieutdeling. Hvert lag ropes opp hvor spillerne kommer frem og får en gullmedalje hver. Til slutt blir det mulighet for foreldrene å ta felles bilde av alle sammen.

En del av forberedelsen til rekruttskolen, går på å få på plass trenere samt andre roller for lagene. Dette fungerer bra og man tar i tillegg en ekstra samtale med aktuelle trenerforeldre under selv rekruttskolen. I etterkant gjennomføres det oppstartsmøte med foreldrene/trenerne, hvor det gjennomføres en presentasjon av klubben samt informasjon om hva som skjer videre. Vi har også forsøkt å koordinere tilbud om trenerkurs som bl.a. ”Innføring i Barnehåndball”, sammen med regionen. Flere har allerede meldt seg på der og ikke minst vært nysgjerrig på Trener 1 mulighetene.

Mao er 2012 kullet i gang for både jenter og gutter i Strindheim Håndball.

Hilsen

Trond Føynum

Sportsligleder yngres

Strindheim Håndball