Mandag 2. juli var det klart for årets største eventyr for J04. Da møtte 26 trøtte, men ganske spente jenter opp grytidlig på Værnes for avreise med fly til Oslo før ferden gikk videre til Gøteborg med buss. Vi hadde gledet oss lenge, og trent en gang i uken på kunstgress i hele mai og juni for å være godt forberedt til verdens største håndballturnering (22 500 deltagere fra 43 land).I vår klasse stilte det 102 lag (!).

Vi bodde på Ugglum skole litt utenfor Gøteborg sammen med J02 – og lag fra Italia, Frankrike, Nigeria, Bangladesh, Mexico bl.a. Med to kamper per dag for hvert av våre to lag gikk dagene fort – men ettermiddagene og kveldene gikk unna de også i internasjonalt selskap på skolen. Tirsdag var vi på stor åpningsseremoni i Scandinavium med innmarsj og presentasjon av alle de 43 nasjonene som deltar i cupen, og vi fikk til en tur til Liseberg en av de andre kveldene. Vi var også så heldige at det var mange foreldre og søsken som også tok turen til Gøteborg for å heie på oss, og når stort sett alle bodde på samme hotell ble det en veldig sosial tur for alle tilreisende også ☺ En kveld fikk vi samlet alle spillere og tilreisende på restaurant – 68 stk totalt!

Sportslig hadde vi også stort utbytte av turen. Vi møtte mange lag på veldig høyt nivå og ser at det er små marginer som skiller når konkurransen blir tøffere. Det ene laget vårt kom til 1/16-finale i B-sluttspill, mens det andre måtte gi tapt mot et polsk lag i 1/32-dels finalen i A-sluttspillet.

Alt i alt kan vi absolutt anbefale denne turneringen til andre lag. Spill på kunstgress går overraskende bra, og sola skinner stort sett alltid i Gøteborg B-)

Hege Kvitsand