Helga 21. og 22. 09 gjennomførte Strindheim håndballklubb, sin tradisjonelle håndball/rekruttskole for 1. klassinger (2013 kullet) i Leangenhallen. Ca. 45 jenter og gutter de fikk utfoldet seg i flere ulike aktiviteter. Instruktørene var en blanding av voksne og eldre spillere fra klubben, hvor, Trond Føynum, var hovedansvarlig for planlegging og gjennomføring. Hver dag startet med samling i sirkel på midten, hvor alle sang “God morgen sangen” sammen. Dette er noe barna kan godt fra barnehagen og er en allerede etablert felles trygghet for dem.

 

 

De første dagene inneholdt aktiviteter med blanding av individuelle øvelser, hvor man utvidet med ulike stasjoner.Videre kjørte vi ulike stafetter hvor alle skulle heie på sitt lag. Dagene ble avsluttet ved at alle samlet seg i ring på banen, hvor det ble ropt kamprop med utestemme. Dette var stor stas, og spesielt når vi sa at vi skulle “skremme” foreldrene på sidelinjen med et høyt kamprop. Den siste dagen ble gjennomført som en cupdag, såkalt 4’er kamper, tilsvarende som i E-hallen. M.a.o 4 i angrep, 3 i forsvar samt en målvakt. Gruppene ble delt inn i lag. Hvert lag fikk en egen lagleder som gjerne er en Strindheimspiller fra de eldre lagene, noe som de synes var veldig moro.

 

Etter at kampene var ferdigspilt ble lagene ropt opp, og så fikk alle utdelt gullmedalje.Til slutt var alle lagene/utøverne samlet sammen, til stor stas for store og små. Og da var tiden inne for å ta bilder m.m. Hva skjer videre etter endt rekruttskole. Det gjennomføres felles oppstart møte med trenere og foreldrekontakter, som på forhånd har meldt seg. Her legges det til rette for å komme i gang med treninger, samt at både trenere og foreldre får en presentasjon av klubbens og NHF føringer. Et bra startsted er E-læringskurset «Startpakka – bedre barnehåndball» skal gjøre hverdagen enklere for deg som har en rolle i barnehåndballen. Når det er sagt, er rekrutteringen en prosess, som må holdes i gang gjennom hele barneskolen. Det kommer nye barn til på skolen og noen finner ut i ettertid at de faktisk ønsket å begynne med håndball først når de f. eks. begynte i 3. klasse. Da er 2013-kullet snart i gang.

 

 

 

Video «God morgen sangen»